vrijdag 5 februari 2010

De kaart van Groot- Brittannië en knutselcircuit



Omdat Groot-Brittannië voor de kust van West Europa ligt, hebben we eerst met de kinderen de kaart van Europa bekeken en toen in de atlas het land opgezocht. Zo'n atlas vinden ze al erg interessant! Het land bestaat uit 4 verschillende delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Engeland, Schotland en Wales vormen één groot eiland. Noord-Ierland ligt aan de overkant van de Ierse Zee.
De langste rivier komt uit de bergen van Wales en de hoogste berg staat in Schotland. In deze twee landen staan ook de oudste bergen op aarde.
Er zijn ook kleinere eilanden in Het Kanaal en het eiland Man in de Ierse Zee. Deze hebben hun eigen regering, maar staan onder toezicht van Groot-Brittannië.
In het werkboekje hebben de kinderen een begin gemaakt met het kleuren van de kaart. Daarbij hebben ze naar de kaart in de atlas gekeken om aan te geven waar grasland is, heuvels en bergen. Ook de windrichtingen zijn aan de orde geweest: noorden, zuiden, oosten en westen.
De hoofdstad en grootste stad is Londen die vroeger door de Romeinen is gesticht. Ze sloegen een kamp op bij de Theems en bouwden een brug over de rivier. In de loop van de tijd breidde de stad zich uit langs de oevers van de Theems.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten